24.3.2023

KIRJA: Anne Laurila - Mettä-Hannun Selma 2022 (207 s.)

Äiti tätä hehkutteli viime vuonna että tämmönen kirja ois tulollansa, no olen tätä sitten ootellu äitin kirjahyllystä lainaan ja nyt hiihtolomalla sain sen sitten käsiini. Kirjan henkilöthän ovat osittain omissakin tutkimuksissa mukana niin vähän tiesi jo etukätteen mitä eessä on. Kirjan lukasin sitten parissa päivässä ja samaa kuumaa aloin päivittämään sukututkimusta ku huomasin sen jääneen vähän kesken... Menihän siinä muutama päivä ihan mielenkiintosissa merkeissä täydennellessä perhetietoja. Samalla myös aloin arpomaan päässäni jatko-osan juonikuviota kun sain ongittua tietoja rippikirjoista.

Kirjan tarina oli minusta aika soljuva, mutta sukututkijan tarkkuus iski välissä kun esimerkiksi Selma aloitti piika-uransa väärästä talosta, onneksi tutkin asiat vasta jälkikäteen niin ei lukeminen stopannu nuihin yksityiskohtiin. Hauska tarina oli myös kohta missä Elle ihmetteli onko hänen nimi oikiasti Ellen. Näitä on tullu vastaan muutamakin tapaus kun on ollu tiedossa nimi millä ihmistä on kutsuttu tai mikä on hautakivestä saatu tietoon, siinä kun alat kastekirjaa selaamaan ja ei sitten löydykkään kyseistä nimeä mutta samalla päivämäärällä löytyy ihan joku muu nimi. Nimi on saattanut myös vaihtua ykskaks yllättäin muutaman vuoden päästä kirjoihin ja siinä on taas hukkaamisen mahdollisuus elämänpolun kokoamisessa, tästä yleisin on nimien yhtäkkinen suomentaminen kun aina se suomennos ei ole ihan looginen. 

Kirja jätti semmosen kutkuttavan jännityksen mitä seuraavaksi tapahtuu että häätyy tieten lueskella ne Annen kaks aiempaakin kirjaa ootellessa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti